Hoppa till sidans innehåll

Att Tänka På


Allmän information om Flygskäret 

Flygskäret är första gruppen efter skridskoskolan. Vi tränar två gånger per vecka, för tillfället är det rullande schema på lördag förmiddag samt torsdagar kl.17-18.15. Vi tränar ca 1,5 timma varje gång. På lördagarna tränar vi på Oasen i Kungälv och på torsdagarna tränar vi på Ale Arena i Ale. I samband med träning i Oasen har vi normalt sett markträning direkt efter ispasset. Vi samlas alltid 30 minuter innan istid för gemensam uppvärmning. När istiden är 07.00 på lördagar eller 17.00 på torsdagar räcker utgår gemensam uppvärmning och samling sker 15 minuter innan istid. 

Om man kommer från skridskoskolan och har flyttats upp till Flygskäret under senvåren så kan man vara med på YKK:s sommarläger. Det brukar vara de två första veckorna på sommarlovet och man kan välja om man vill vara med en eller två veckor.  Eftersom YKK är ansvarig för sommarlägret förväntas man som förälder kunna hjälpa till en halvdag per vecka. Vi har också ett uppstartsläger v.33 (veckan innan skolan börjar) där man åker flera pass i veckan, även dagtid.

Avgiften för att åka i Flygskäret är 300:- per månad (10 månader) samt medlemsavgiften på 300 kr per år. Fakturor skickas ut 2 gånger per år.

Skridskor för att åka i Flygskäret är inte samma som för skridskoskolan. Det är främst skenan som är annorlunda. Skridskorna är den viktigaste utrustningen för åkaren. YKK hyr i första hand ut skridskor till
skridskoskolan men det finns ett fåtal skridskor som åkare i Flygskäret kan hyra. Man kan köpa skridskor genom YKK: s hemsida under säljes, köpes & bytes eller genom någon annan klubbs hemsida. Man kan också söka på Blocket eller köpa skridskor i en konståkningsbutik. Tränaren Pia Andegren har en butik
och kan hjälpa till med skridskoinköp. Det kan vara bra att kontrollera med tränarna innan ni köper skridskor så att det blir så bra som möjligt för åkaren.

För att hålla nere avgifterna för åkarna så säljer alla från Flygskäret och uppåt Newbody. Säljkravet för Flygskäret är 2 paket på hösten och 2 paket på våren. Klarar man inte det får man betala 100 kr per åkare.

Som förälder förväntas du också vara aktiv i någon av YKK:s föräldragrupper. Det finns bland annat
lägergrupp, lotterigrupp, tävlingsgrupp, sponsorgrupp mm. Man kan också ha ett uppdrag som lagledare.

Som förälder är det viktigt att man håller sig uppdaterad via YKK:s hemsida www.ykk.se samt Flygskärets egna sida flygskaret.ykk.se. Det är här det löpande kommer information om träningstider med mera. Det är också viktigt att man tar del av klubbens måldokument. Lagledarna publicerar nyheter på Flygskärets hemsida kontinuerligt.

Ovanstående informationen gäller för säsongen 2017/2018.

 

Inför träningarna är det bra att tänka på följande

Man ska vara på plats i god tid enligt bokning så att man hinner värma upp och prata av sig innan träningen börjar.

Inga föräldrar i omklädningsrummet. När man går i Flygskäret förväntas man kunna knyta sina skridskor själv, men självklart hjälper lagledarna och tränarna till om det behövs. Om man inte kan knyta sina skridskor förväntas man öva med föräldrarna hemma.

Halsskydd och huvudskydd är obligatoriskt för alla åkare.

Gymnastikskor är en förutsättning för att kunna värma upp.

Självklart är man uppmärksam och lyssnar man på tränarna.

Det har förekommit stölder i omklädningsrummen så försök att lämna värdesaker hemma.

Vi äter inte godis, kakor eller dricker läsk i anslutning till träningen.

Till sist vill vi bara tillägga att vi vill att alla ska trivas på träningspassen. Uppstår det någonting som inte känns bra så hör av er till tränarna/lagledarna så ska vi försöka lösa det.

Tränarna/Lagledarna

Övriga

Namn
Henrik Holmberg
Jennie Holmberg
Anna Linansky
Sandra Ryberg
Adeliade Vickell

Anna Linansky

Tränare

0739-123660

This is a mailto link

Addi Vickell

Tränare

0768-97 53 22

This is a mailto link

Jennie Holmberg

Lagledare

0702-47 46 27

This is a mailto link

Henrik Holmberg

Lagledare

070-5877802

This is a mailto link

Sandra Ryberg

Lagledare

070-4655381

This is a mailto link

  

Postadress:
Föreningen Ytterby-Kungälv Konståkare - Konståkning
Rosendalsgatan 1
44235 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info